Nieuwe website / New website

https://abcgent.noblogs.org/ https://abcgent.noblogs.org/ https://abcgent.noblogs.org/

Wegens aanhoudende problemen met deze website hebben we besloten om deze, nieuwe website te maken. Deze website zal dan ook niet meer geüpdatet worden. Onze excuses voor onze tijdelijke (online) afwezigheid.

Due to ongoing problems with this website we decided to make a new website. This old one will not be updated anymore. Our apologies for our temporary (online) absence.

ABC GENT

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe website / New website

Update Kara Wild

Kara Wild is een artieste, kameraad en een onuitputbare bron van energie die momenteel wordt vastgehouden in Frankrijk voor haar zogenaamde deelname aan een protest tegen repressie en de draconische nieuwe hervormingen in verband met de arbeidswet in Frankrijk. Ze is een transvrouw en inwoner van de US.

In een update over de situatie op 4 augustus wordt duidelijk gemaakt dat er eindelijk toegang is verschaft tot hormonen voor Kara. Haar proces zal binnen enkele maanden gevoerd worden. Haar legale kosten zijn momenteel al voor een groot deel gedekt, maar er zal nog veel steun nodig zijn als haar proces er aan komt. Vrijlating op borgtocht (waarbij de verdachte van een strafbaar feit in afwachting van de behandeling van de strafzaak wordt vrijgelaten uit voorarrest op voorwaarde van het deponeren van een onderpand) is geweigerd in juli, maar men gaat in beroep tegen deze uitspraak. De kosten voor het beroep is betaald door middel van een donatie, waarvoor enorme dank! Haar beroepszaak komt er snel aan.

Inmiddels heeft Kara ook een lijst van boeken doorgestuurd die ze graag zou lezen, je kan er een bestellen voor haar via de website van haar steungroep : https://freekarawild.org/ . Op deze website kan je ook haar tekeningen bekijken en meer lezen over haar zaak.

Posted in France, Kara Wild, USA | Comments Off on Update Kara Wild

Vertaalde brief van Lukas Borl

ABC Tsjechië / Antifenix heeft een brief ontvangen van Lukas Borl, een anarchistische gevangene in Tsjechië die is opgepakt na operatie Fenix. Hij schrijft over het belang van correspondentie met de mensen achter de tralies. De brief is ook voorzien van zijn rekeningnummer en hij legt uit waarom hij denkt dat financiële steun niet het belangrijkste is. Tot slot schrijft Lukas over de situatie in verband met een veganistisch dieet in de gevangenis. Deze brief is vrij vertaald vanuit het Tsjechisch. We hebben ons best gedaan om alles wat Lukas wilt zeggen zo goed mogelijk over te brengen.

De oorspronkelijke brief is hier terug te vinden : https://antifenix.noblogs.org/post/2016/10/04/udrzujte-a-rozsirujte-komunikaci-lukas-b/#more-1929

“Soms denk ik terug aan toen ik in het gemeenschapscentrum Ateneo v Moste brieven schreef naar anarchisten en anti-fascisten in de gevangenis. Gevangenen over heel de wereld. Onvergetelijk is de sfeer van gelijkaardige avonden nadat de politie de kameraden Ales Koci, Martin Ignacak, Peter Sova en Igor Sevcov opgepakt hadden. Ik heb altijd goed begrepen hoe belangrijk het is om Continue reading

Posted in Antifénix, Lukas Borl, Tsjechië | Comments Off on Vertaalde brief van Lukas Borl

Mexicaanse gevangenen kondigen hongerstaking in solidariteit aan.

Tijdens een persconferentie op 28 september hebben anarchistische gevangenen het begin van een hongerstaking aangekondigd. Het gaat om de kameraden Fernando Barcenas en Abraham Cortés, gevangenen in ‘North Prison’, Luis Fernando Sotelo, gevangene in “South Prison” in Mexico City, en Miguel Peralta, gevangene in “Cuicatlan Prison” in Oaxaca. De hongerstaking is gericht tegen de straf van 33 jaar en 5 maanden die Luis Fernando Sotelo gekregen heeft, om de derde ‘verjaardag’ te vieren sinds de arrestatie van kameraad Abraham Cortés op 2 oktober 2013 en in solidariteit met de staking van gevangenen in de US, tegen de uitbuiting van gevangenen en in solidariteit met de opstanden als reactie op de vermoorde Afrikaanse Amerikanen door de politie in de US.

Bron : http://anarchistnews.org/content/anarchist-prisoners-hunger-strike-solidarity-prison-strike

Bijgevoegd is een statement (Engelstalig) ondertekend door Fernando Barcenas en Abraham Cortés.

September 28

To the rebel compañerxs

To the peoples and communities in war

To the freed slaves

To those who identify with these sentiments and words…

Today we declare an Continue reading

Posted in Mexico, USA | Comments Off on Mexicaanse gevangenen kondigen hongerstaking in solidariteit aan.

Vrijheid voor Kara Wild!

(English version : https://freekarawild.org)

“Kara Wild is een artieste, kameraad en een onuitputbare bron van energie, en wordt momenteel vastgehouden in Frankrijk voor haar zogezegde deelname aan een protest tegen repressie en de draconische nieuwe hervormingen in verband met de arbeidswet in Frankrijk. Ze is een trans vrouw en zit momenteel opgesloten in een gevangenis voor mannen, zonder toegang tot hormonen. Ze is een inwoner van de US en er werd haar vrijlating op borg geweigerd omdat de Franse authoriteiten het risico op vluchten te groot vindt.

Duizenden mensen verzamelden op 18 mei in Parijs om Continue reading

Posted in France, Frankrijk, Kara Wild, USA | Comments Off on Vrijheid voor Kara Wild!

Gabriel Pombo da Silva is vrij

Gabriel Pombo da Silva is eindelijk vrijgelaten uit de gevangenis. Ze willen hem over 45 dagen weer opsluiten, waardoor hij geen andere keus heeft dan ondergronds te gaan. In een brief (zie hieronder) uitte Gabriel zijn dankbaarheid en liefde aan allen die in de afgelopen 30 jaar bij hem stonden en maakte hij duidelijk dat hij de strijd tegen gevangenissen voort zal zetten.

Een strijd waarin hij Continue reading

Posted in Uncategorized | Comments Off on Gabriel Pombo da Silva is vrij

International Days of Solidarity with Russian Anarchist & Antifascist Prisoners, July 1-10

Toen grote burgerprotesten in Rusland neergeslagen werden in 2011-’12, is de politiestaat van Poetin meteen begonnen met openlijke repressie tegen sociale en politieke activisten, inclusief anarchisten en antifascisten. Veel activisten zijn de laatste vijf jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen.

Anarchist Black Cross Moskou roept kameraden in de hele wereld op om solidariteit te tonen met Russische anarchisten en antifascisten, gevangenen van de politiestaat van Poetin, en om zo breed mogelijk informatie te verspreiden over de internationale solidariteitscampagne, bv. door een evenement te organiseren in je eigen stad.

Het zou een info-avond kunnen zijn waar brieven kunnen geschreven worden, een filmavond, een benefiet, een protestactie aan de Russische ambassade, een solidariteitsactie, … Enkel jouw fantasie is jouw grens.

Facebook event: www.facebook.com/events/1774132002816021/

Vkontakte event: http://vk.com/abc_solidarity_days

Bijgevoegd zijn beschrijvingen van de repressie die enkele Russische anarchisten en anarchisten moesten ondergaan. De beschrijvingen zijn in het Engels, indien iemand meer info wil in het Nederlands, contacteer ons gerust op abcgent[at]riseup[dot]net.

Zoals altijd zijn donaties MEER DAN WELKOM om onze Russische kameraden te steunen die momenteel in werkkampen of isolatie zitten. Anarchist Black Cross Moskou vraagt iedereen die het kan om solidariteit te tonen, en als het gaat wat geld te doneren op hun bankrekening. Als er vragen zijn hoe je best geld overschrijft kan je dit vragen via avtonom46[at]gmail.com of abc-msk[at]riseup.net.

Paypal-account : avtonom46[at]gmail.com of abc-msk[at]riseup.net

Continue reading

Posted in Moscow, Rusland | Comments Off on International Days of Solidarity with Russian Anarchist & Antifascist Prisoners, July 1-10

Oproep tot solidariteit met Martin Ignačák

Het Anarchist Black Cross Tsjechië en het Antifenix Collective roepen op tot acties in internationale solidariteit met de repressie tegen anarchisten in Tsjechië. De repressie heeft het label Operatie Fenix gekregen van de staat – waarbij 8 mensen beschuldigd of vervolgd worden, waarvan sommige een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd hangt, en waarbij vele andere activisten lastiggevallen en ondervraagd worden door de politie, waarbij er verscheidene huiszoekingen zijn uitgevoerd en waarbij er heel wat zaken in beslag zijn genomen.

De oproep tot solidariteit is om iedereen te steunen die vervolgd wordt of enigszins geraakt wordt door de repressie, maar in het bijzonder om Martin Ignacak te steunen, een anarchist die in de val werd gelokt en beschuldigd wordt van het voorbereiden van een terroristische aanval, een plan van twee infiltranten. Martin zit momenteel al bijna veertien maanden in de cel in verschrikkelijke omstandigheden, en als antwoord is hij in hongerstaking gegaan. Vooral op plaatsen waar je Tsjechische ambassades of consultaten hebt kan je tonen dat grenzen anarchistische solidariteit niet kunnen tegenhouden.

Martin zijn Engels is niet erg goed, maar toch zal hij meer dan blij zijn met post. Zijn adres :

Martin Ignačák 10.8.1986
V.V. Praha – Pankrác
P.O.BOX – 5
Praha 4
140 57
Czech Republic.

Posted in Antifénix, Tsjechië | Comments Off on Oproep tot solidariteit met Martin Ignačák

Opgesloten anarchist Martin Ignačák is in hongerstaking gegaan (Tsjechië)

hunger-strike

Op vrijdag 27 mei 2016 ging anarchist Martin Ignačák, beschuldigd van terrorisme, in de voorhechtenisgevangenis van Pankrác in hongerstaking. Hij deed dit omdat het Stedelijk Gerecht van Praag op 29 april 2016 besloot hem zijn vrijlating te gunnen, maar de openbare aanklager ging tegen deze beslissing in beroep bij het Hooggerechtshof in Praag. Op vrijdag 27 mei 2016 besloot het Hooggerechtshof in Praag om de voorhechtenis te verlengen. Daardoor besloot de anarchist om te protesteren door in hongerstaking te gaan, en dus is hij gestopt met het innemen van voeding en vloeistoffen. Dit type hongerstaking bedreigt het leven van de hongerstaker na een week.

Continue reading

Posted in Antifénix, Tsjechië | Tagged | Comments Off on Opgesloten anarchist Martin Ignačák is in hongerstaking gegaan (Tsjechië)

Verslag van de rechtzaak van Igor (Tsjechië)

Het is iets meer dan een jaar geleden sinds de politieoperatie ‘Fenix’ bekend werd bij de bevolking van Tsjechië. Net iets meer dan een jaar sinds de eerste arrestaties plaatsvonden, waarvan Martin nog steeds in voorhechtenis zit als het gevolg van wat een zaak van uitlokking lijkt te zijn. Mensen worden nog steeds lastiggevallen, achtervolgd en onderdrukt op een dagelijkse basis. Op 26 en 27 april vond (voor zover we weten) het eerste proces sinds de repressie begon plaats. De zaak van Igor Shevstov, die beschuldigd werd van het smijten van Molotov cocktails naar het huis van defensieminister Stropnický, en van het filmen van iemand die graffiti spoot op de gevangenis. Hij keek tegen 15 jaar opsluiting aan, bovenop de 3 maand die hij al in voorhechtenis doorbracht, waar hij het grootste deel van de tijd in de maximale beveiligingsafdeling doorbracht (lees meer onder de tag Igor op antifenix.noblogs.org). Continue reading

Posted in Antifénix, Igor, Tsjechië | Comments Off on Verslag van de rechtzaak van Igor (Tsjechië)